Implant Mamar

Ce este Implantul Mamar?

Marirea sanilor cu implant silicon este cea mai frecventa operatie estetica practicata in lume.

Procedura consta in introducerea unui implant siliconic de volum variabil (ales de chirurg in concordanta cu dorintele pacientei) pentru obtinerea unor sani mai mari sau restabilirea volumului mamar pierdut (in urma pierderii in greutate sau dupa sarcina si alaptare).

Aflati acum detalii despre marirea sanilor cu implant silicon, operatie estetica explicata de catre Dr Chawi.

Implantul Arion

Implanturile mamare folosite de medicii nostri sunt cele ale brandului Arion, un brand cu o experienta de 40 de ani pe piata, care dezvolta implanturi mamare de nivel inalt, care ofera o biocompatibilitate perfecta, siguranta si un rezultat estetic optim!

Inainte de operatie


In cadrul consultatiei se evalueaza starea de sanatate (eventualele boli, alergii, medicamente uzuale). Ulterior se recomanda efectuarea unui examen complet al ambilor sani (examinare clinica ce poate fi facuta de catre chirurg, ecografie si mamografie).

Inainte de operatie se recomanda evitarea utilizarii cu cel putin 10 zile premergator interventiei a medicamentelor de tip anti-inflamatoare sau aspirina (favorizeaza sangerarea).

Anticonceptionalele trebuiesc oprite cu 4-6 saptamani inainte de operatie (cresc riscul de complicatii tromboembolice ce favorizeaza formarea de cheaguri in sange).

Trebuie evitata expunerea excesiva la soare sau la solar inainte de operatie (poate ingreuna cicatrizarea).

Se recomanda o dieta echilibrata in perioada pre- si postoperatorie.

De asermenea, este recomandat sa se opreasca fumatul cu cel putin 1 luna inainte sau macar sa se reduca considerabil numarul tigarilor fumate pe zi (ingreuneaza procesul de cicatrizare si pot aparea complicatii).

Operatia de Implant Mamar


Operatia de implant silicoane se efectueaza sub anestezie generala.

Exista 3 tipuri de incizii pentru introducerea implanturilor siliconice:
– incizie periareolara
– incizie axilara
– incizie la nivelul santului inframamar.

Frecvent in cazul pacientelor care nu au avut inca copii, sau care mai doresc copii se adopta incizia la nivelul santului inframamar si pozitionarea implantului intr-un buzunar creat sub muschiul pectoral mare.

Abordul periareolar ofera cicatricea cel mai usor de ascuns, dar necesita sectionarea glandei mamare pentru a ajunge la muschiul pectoral si afectuarea buzunarului submuscular, fapt ce poate afecta lactatia si alaptarea in viitor.

Implantul cu silicone se pozitioneaza in buzunarul submuscular. In anumite situatii, in cazuri selectionate, implantul mamar se poate pozitiona subglandular.

La final se inchide incizia cu 3 straturi de sutura, cel mai superficial fiind o sutura intradermica cu aspectul unei linii fine (cicatricea finala nu depinde de sutura, ci de modul in care cicatrizati dumneavoastra de obicei).

Operatia de implant silicoane dureaza cateva ore si se face sub anestezie generala.

La iesirea din sala de operatie se pune o bustiera de contentie care va fi purtata zi si noapte timp de 6 saptamani pentru a evita migrarea protezelor mamare si pozitionarea lor definitiva.

Dupa operatie


Durerile sunt importante in primele zile dupa operatie si trebuit urmat un tratament analgetic. Tratamentul cu antibiotice va dura 7 zile.

Spitalizarea dureaza in general 1 zi.
Tuburile de dren se scot la 1 ? 2 zile postoperator.
Firele se scot la 14 zile postoperator.

Trebuie evitat efortul fizic si sportul timp de cel putin 6 saptamani.

Trebuie evitata purtarea centurii de siguranta timp de cel putin 3 saptamani, la fel ca si condusul masinii.

Dupa operatie sanii sunt in tensiune si edematiati, dar edemul se va retrage in mare parte pana la 3 saptamani, iar rezultatul final se va obtine la 3 luni.

Dupa 3 saptamani de la operatie pacienta trebuie sa isi maseze sanii pentru a reduce riscul de formare a capsulei.

Galerie

  • Before-Implant Mamar
    After-Implant Mamar
    Inainte Implant Mamar Dupa